Planlægning i mor-livet

Livet som mor kan være kaotisk og stressfyldt – og samtidig være fyldt op af kærlighed og gode minder. Ved at integrere de fleste dele af mor-livet ind i min bullet journal, føler jeg, at jeg har lettet for meget af kaosset og har får gemt og husket alle de ting, min søn pludselig siger og gør.

Hverdagsplanlægning

I hverdagen er vi 2 voksne, min mand og jeg selv, og vores søn, Oskar, på halvandet derhjemme. I hverdagen er jeg ved at uddanne mig som pædagog og skal til at skrive bachelor, så jeg har mange ting jeg gerne vil huske og nå inden for kort tid. Min mand arbejdet mange timer om ugen og er derfor ikke meget hjemme. Når vi har fri vil vi derfor gerne føle, at vi bruger vores tid rigtigt og prioriterer vores søn mest muligt.

Inden jeg startede med min bullet journal igen, kunne jeg godt finde det problematisk at finde tiden til det praktiske arbejde og hygge med min søn. Nu, hvor jeg har et visuelt overblik over dagene, gør det mange ting rigtig meget nemmere.

I min bullet journal bruger jeg en kombination af weeklys og dailys. I mine weeklys skriver jeg også alle mine opgaver ned. Derudover har jeg også i min key lavet en bullet som et hjerte. Dette hjerte bruger jeg til minder – herunder hvilke ting min søn har gjort/sagt i løbet af dagen. På den måde kan jeg nemt kigge tilbage på hans udvikling måned for måned eller år for år.

I forhold til alt det praktiske, har jeg inkluderet en del af morlivet i min tracker. Ikke fordi jeg ikke gør det per automatik og skal huskes på det, men fordi det giver mig et godt overblik og hjælper mig med at planlægge min dag. Det lyder fjollet, men ting som tandbørstningen, vitaminpillen eller støvsugningen, er lidt nemmere at få gjort, når det er skrevet ned i min bullet journal.

Memory lane

Udover mine små hjerter i mine dailys, ville jeg også rigtig gerne have en anden måde, hvorpå jeg bedre kunne huske alle de gode minder med min søn. Jeg kiggede Instagram tyndt for idéer, og stødte egentlig på noget, jeg ret godt kunne lide – en slags tidslinje for hele året, hvor man efterhånden kunne tilføje gode minder.

Jeg forsøgte gøre kunsten efter, og lavede min egen memory lane, kun til minder med min søn. Den er rigtig sjov at kigge tilbage på, fordi den rummer så meget kærlighed og masser af grin.

Masser af pædagogik

Der findes mange pædagogiske redskaber ude i den hvide verden, og som nybagte forældre, skal alle man møder nok prøver at lære os om den ene eller den anden slags. Jeg kan huske at jeg fandt det ret svært at navigere rundt i – også hvis jeg læste eller hørte noget godt, som jeg gerne ville huske. Senest har jeg læst en rigtig spændende bog med nogle gode pointer i forhold til opdragelse og tænke dernæst over, hvordan jeg kunne inkludere disse pointer i min bullet journal.

Jeg besluttede at dedikere en hel dobbeltside til formålet. Her skrev jeg alle de gode og vigtige pointer ned, som jeg syntes jeg kunne bruge til noget i min måde at opdrage på. På den måde kan jeg også altid kigge tilbage og læse mine noter igennem, hvis jeg skulle få brug for en opfriskning af hukommelsen.

Er mor-livet nemmere med en bullet journal?

Overskriften er jo et ganske godt spørgsmål i sig selv – og lad mig forsøge at svare på det. Nej, en bullet journal gør som sådan ikke mor-livet nemmere, i hvert fald ikke for mig. Men det gør mor-livet mere overskueligt og dermed nemmere at balancere med. Jeg har fået nemmere ved at sætte tid af til mig, til min søn og til alt det praktiske – for nu har jeg noget visuelt at kigge på.

Og det er jo netop hvad en bullet journal kan. Ryder Caroll skriver selv på sin hjemmeside:

”The goal of the Bullet Journal is to help its practitioners (Bullet Journalists) live intentional lives, ones that are both productive and meaningful”