Print dine egne sider til din bullet journal

Det kan til tider blive trægt at designe de samme sider igen og igen i sin bullet journal, og derfor bliver mange lokket til af de fortrykte plannere. Men hvad gør man egentlig, når de fortrykte plannere ikke helt passer ind i hverdagen? Nordic Planner Society har sat sig ned med Liv Molter, som har gjort det til en kunst at printe sine egne sider til sin Bullet Journal.

Læs Livs tanker om bindersystemet og download hendes printables helt gratis her i blogindlægget.

Bemærk venligst, at Livs printables ikke må sælges. De må heller ikke gøres tilgængelige på andre sociale platforme end Nordic Planner Societys hjemmeside samt de steder, hvor Liv selv har valgt at lægge dem op. Ønsker du at benytte Livs printables til f.eks. din blog, er du velkommen til at skrive til info@nordicplannersociety.dk, for at få Livs samtykke hertil.


Jeg valgte en Filofax A5 kalender, fordi at jeg vidste på forhånd, at jeg ikke ville komme til at bruge en bullet journal med prikpapir. Jeg er ikke typen, der altid gider at lave det, derfor vidste jeg at jeg ville ende med at gå i stå, og ikke få det ud af det som jeg ville: at have struktur på mit liv. Jeg har ADHD og Aspergers, og har derfor brug for struktur, men hvis det bliver for tidskrævende for mig, har jeg svært ved at få det gjort. Jeg ville have svært ved at sætte mig ned hver uge og måned og lave sider, da jeg mere er typen som bruger en hel weekend og så holder en længere pause.

Jeg bruger bindersystemet, fordi jeg har brug for struktur, og jeg har aldrig kunne finde ud af at bruge kalenderen på min telefon, da jeg ikke følte, at jeg havde et ordentligt overblik på min telefon. Derudover kan man ikke få de forskellige trackers på telefonen, som jeg havde brug for.

Jeg har dog prikpapir i min kalender, så jeg har også mulighed for at lave de forskellige sider i bogen, men det har jeg dog sjældent gjort. Jeg har nemlig heller ikke den pæneste skift, så jeg synes altid siderne ser så grimme ud.

Fordelene ved printe sine egne sider er:

  • Man kan redigere fejl, uden at føle man smider en hel bog ud.
  • Lave en masse sider, den dag man har tid, og derefter bruge siderne som man har lyst til.
  • Bogen løber aldrig tør for papir.
  • Man kan hele tiden lave siderne om som man vil have dem.

Fordelene, ved at have et ringbind frem for en notesbog, er:

  • Man har mulighed for at rykke rundt på siderne, så det giver mening for en. Jeg har blandt andet alle ubrugte sider allerbagerst, og de sider jeg bruger, forrest, også kan jeg altid tilføje flere sider, eller smide ud, uden jeg ødelægger mit system.

Ulempen ved at printe sine egne sider er:

  • Det kan være svært at lave papiret præcis som man forestiller sig i hovedet.
  • Papir og blæk koster penge.
  • Man skal bruge tid på at skære papiret og lave huller i siderne.

Jeg har før i tiden printet ugeplan ud, hvor jeg havde skrevet nogle faste aftaler ind, og havde hængende på køleskabet, hvilket fungerede fint, men jeg havde en udfordring med at jeg aldrig havde mine ugeplaner med mig, så derfor kunne jeg ikke bare slå op hvilke aftaler jeg allerede havde, da den jo hang hjemme på køleskabet, hvilket også er en af årsagerne til at jeg valgte at bruge filofax.

Sådan laver jeg mine egne sider

Jeg har en Apple Macbook Air, hvor jeg bruger programmet “Pages”, der er Apples bud på Microsoft Word, til at designe siderne. Begge programmer har et væld af muligheder for at lave kasser, streger mv. og så er det let tilgængelige programmer, som de fleste har ved hånden.

Til at printe på, bruger jeg printeren HP Envy Photo All-In-One 6232. Til at skære siderne i str. A5 bruger jeg en skæremaskine fra Fiskars, som kan købes i de fleste hobbybutikker.

Jeg ved faktisk ikke hvor længe, jeg bruger på hele processen, fordi jeg mister tidsfornemmelsen, fordi jeg hygger mig så meget med det. Jeg vil dog gætte på, at jeg bruger omkring 30 minutter på at designe hver side (dog tog kalender 2020 én dag), men det gør jeg jo ikke dagligt. Jeg bruger dog kun 5 minutter i selve bogen, fordi det jo blot er en kalender. Jeg bruger nok 30 minutter på at printe og skære ud, og lave huller, alt efter hvor mange papirer jeg skal have lavet.

Om de forskellige sider

Jeg har lavet en håndfuld sider, som du frit må bruge til din egen planner. Du skal bare klikke på de forskellige sider herunder!

2020 year-at-a-glance

Det er en oversigt over hele året, hvor alle måneder, uger, og datoer er skrevet ind. Jeg bruger den, når jeg skal lave nye sider, så jeg slipper for at kigge på min telefon. Derudover synes jeg det er rart at have en side, hvor man kan se alle måneder med datoer samlet.

Ugeoversigt 2020

Jeg bruger den som en normal kalender. Derudover kan jeg skrive ‘’to-do’s’’ ind, som jeg skal have gjort inden ugen er slut, også har jeg plads til at skrive noter, Hvis nu der er noget jeg skal huske eller lignende.

Månedsoversigt 2020

Her kan jeg se hele måneden på en side, og der har jeg mulighed for at kunne skrive alle mine aftaler ind, så jeg har et nemt og hurtigt overblik.

Habit-tracker

Den bruger jeg til vaner, som jeg gerne vil blive bedre til; bl.a. skal jeg blive bedre til at huske mine øvelser fra min fysioterapeut.

Rengøring

Jeg skriver alle de ting, som jeg skal have gjort rent, ind, og så skriver jeg hvilken dato, det sidst er blevet gjort, så jeg hele tiden har et overblik over, hvornår det sidst er blevet gjort.

To-do-liste

Det er en fuldstændig normal to-do-liste.

Fødselsdagsoversigt

Oversigt over hvem der har fødselsdag hvornår.

Julegaver

Oversigt over hvem der skal have gaver, hvad de skal have, pris og boks til at krydse af i, når den er købt.

Ønsker

Her har man mulighed for at skrive, hvad man ønsker sig, hvad det koster, og en boks til at krydse af i, når det er købt.

De bedste hilsner